eotvos lorandAzijos studijų centras (ASC) pradėjo Erasmus+ pagrindu plėtojamą partnerystę su  Eötvös Loránd universiteto (ELTE) Tolimųjų Rytų institutu (Budapeštas, Vengrija). Arvydas Kumpis, ASC vyresnysis koordinatorius, lankėsi ELTE balandžio 6-12 dienomis.

Vizito metu buvo susitikta su  sinologijos, japonologijos, koreanistikos bei mongolistikos departamentų vadovais bei aptartos galimybės plėtoti ryšius dėstytojų bei studentų mainų srityse. Taip pat buvo susipažinta su instituto intelektiniais ištekliais – daugiau nei 50 000 spaudinių turinčia biblioteka bei skaitykla – sudalyvauta iškilminguose renginiuose, skirtuose 25 m. sukakčiai nuo diplomatinių santykių tarp Vengrijos ir Pietų Korėjos užmezgimo. Eötvös Loránd universitetas yra viena iš seniausių ir didžiausių aukštojo mokslo įstaigų Vengrijoje, o Humanitarinių mokslų fakultetas, kuriam priklauso Tolimųjų Rytų institutas, reitinguojamas kaip geriausias visoje šalyje. Toks reitingavimas įmanomas dėl mažesnio centralizuotumo švietimo sistemoje. Čia galite pažiūrėti informaciją apie ELTE Humanitarinių mokslų fakultetą.

Iki dabar, VDU turėjo 3 Erasmus+ partnerinius universitetus, su kuriais vyko mainai Rytų Azijos regiono srityje – Turku, Vienos ir Liublianos. Greitu laiku sąrašas pasipildys Talino, Tartu and Latvijos universitetais.