Studentai

2010 m. rugsėjo 9 dieną (ketvirtadienį) į Azijos studijų centrą atvyksta 12 jaunimo atstovų iš Japonijos. Jie atvyksta pagal geros valios misijos 2010 m. programą, grindžiamą Japonijos Vyriausybės „Tarptautine jaunimo mainų programa 2010 metams“. Visi VDU studentai yra mielai kviečiami prisijungti ir pabendrauti su svečiais.

Renginio programa:

10.00 – 11.00 Susipažinimas, VDU pristatymas, Japonų prisistatymas

11.15 – 13.00 Šiova mergaičių universiteto profesoriaus Y. Ikegami paskaita apie Japoniją “Language, culture and society”, diskusijos;

13.00 – 13.30 Apibendrinimas prie kavos ir kuklių vaišių, delegacijos išvykimas

 Renginio kalba: anglų.

 Tą dieną delegacija lankosi ir Č.Sugiharos muziejuje, VDU japonistų klube “Hashi”.

Rugsėjo 3-19 dienomis pagal Geros valios misijos 2010 m. programą, grindžiamą Japonijos Vyriausybės „Tarptautine jaunimo mainų programa 2010 metams“, Lietuvoje svečiuosis 12 jaunimo atstovų iš Japonijos.

Už šios programos vykdymą Lietuvoje atsakingas Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (JRD prie SADM) intensyviai ruošiasi Japonų atstovų sutikimui. Pasak, JRD prie SADM Informacijos analizės ir tarptautinių ryšių skyriaus vedėjos Aurelijos Kazlauskienės, pagal parengtą šio vizito programą japonai aplankys daugybę Lietuvai svarbių vietų, pradedant įvairiomis Lietuvos institucijomis ir baigiant etnokultūriniais muziejais bei Kuršių Nerija. Vizito metu  japonų  jaunimas  turės unikalią galimybę susipažinti su Lietuvos kultūra, politika, ekonomika, istorija, tradicijomis bei Lietuvos žmonėmis.

 Jaunimo mainų programa skirta skatinti japonų ir užsienio šalių jaunimo ir savitarpio supratimą, geresnį Lietuvos pažinimą, dalyvavimą visuomeniniame gyvenime ir tarptautinio bendradarbiavimo naudos supratimą, platesnį požiūrį į tarptautinius jaunimui aktualius klausimus.