Po pusės metų pertraukos VDU vėl bus dėstoma korėjiečių kalba. Pirmuosius kalbos lygius, kaip ir seniau, dėstys Azijos studijų centro darbuotojas Jinseok Seo, o III lygį dėstyti ruošiasi šiais metais VDU viešinti Sogang universiteto dėstytoja, Sorbonos universiteto absolventė Dr. Jeongim Hyun.

“Nors korėjiečių kalba dar nėra tokia populiari, kaip jos kaimynės kinų ir japonų kalbos, ji yra nemažiau svarbi ir mums aktuali. Šiuo metu tarp Rytų Azijos ekonominių galių (lyginant su Kinija ir Japonija) būtent Pietų Korėja yra aktyviausia investuotoja mūsų šalyje. Todėl Korėjos investuotojai nuolat pabrėžia korėjiečių kalbą ir kultūrą išmanančių specialistų trūkumą Lietuvoje. Šių specialistų nuolat pasigenda ir turizmo kompanijos, vyriausybinės institucijos. Pavyzdžiui, šiais metais Lietuvai dalyvaujant EXPO Seule, ant rankų pirštų suskaičiuojami korėjietiškai mokantys lietuviai yra labai paklausūs” – teigė Azijos studijų centro vadovas Dr. A. Zykas.

Korėjiečių kalba Kaune pradėta dėstyti 2007 m. (pastoviai – 2008 m.), kuomet VDU tapo pirmuoju ir vieninteliu universitetu visose Baltijos šalyse, siūlančiu mokytis šią egzotišką kalbą. Ši izoliuota Azijos kalba, neturinti giminačių visame pasaulyje, pasižymi savita rašto sistema hangeul, kuri yra daug paprastesnė, nei japonų ar kinų rašto sistemos ir išmokstama labai greitai. Tačiau jai būdingos ypač įdomios gramatinės konstrukcijos bei daugybė mandagumo lygmenų, kas neretai apsunkina jos mokymąsi tarp vakariečių.

Dėl galimybės mokytis šios kalbos prašome kreiptis į užsienio kalbų centrą.