Sakura2008Visus, besidominčiuosius Rytų Azijos šalimis, VDU Azijos studijų centras maloniai kviečia į “Rytų Azijos dieną”, kuris vyks gegužės 10 d. Azijos studijų centre (Vaižganto g. 30, Kaunas). Jau trečią kartą organizuojamas renginys siekia kartu suburti buvusius, dabartinius bei būsimuosius Rytų Azijos studijų studentus, suvesti juos su socialiniais partneriais, suinteresuotais regiono specialistų rengimu Lietuvoje.

Renginyje savo įžvalgomis apie besivystančius Lietuvos ir Rytų Azijos šalių santykius pasidalinti jau sutiko Japonijos ambasadorė Lietuvoje J. E. Kazuko Shiraishi, Užsienio reikalų ministerijos bei Kauno miesto savivaldybės darbuotojai, verslo ir kultūros organizacijų atstovai, sėkmingai vykdantys veiklą, susijusią su Kinija, Japonija ir Korėja. Renginio metu taip pat bus pristatytos besivystančios Rytų Azijos studijų VDU galimybės, besiplečiantys studentų ir dėstytojų mainai su regionu.

Renginyje laukiami visi dabar VDU Rytų Azijos studijų programose studijuojantys studentai, jas baigę absolventai, dėstytojai, klubų nariai ir visi, besidomintieji Rytų Azijos kultūromis.

“Šį pirmadienį prie Azijos studijų centro pražydo japoniškos vyšnios.” – teigė Azijos studijų centro vadovas Dr. Aurelijus Zykas, – “Jų žydėjimas Japonijoje pradeda naują ciklą, nuo jo ten prasideda ir nauji mokslo metai. Mums – tai dar viena galimybė įvertinti praėjusius akademinius metus, pasidžiaugti laimėjimais, įvertinti naujai iškylančius iššūkius. O svarbiausia – susiburti visiems drauge, – studentams, dėstytojams ir visiems, kuriems esame dėkingi už tai, kad esame. Kviečiame visus prisijungti vyšnių stebėjimo šventėje.”

Renginio pradžia – 10:00. Renginio programa.