20131113_KI visitLapkričio 20 dieną, VDU apsilankė Vilniaus Universiteto Konfucijaus Instituto (VU KI) delegacija, vadovaujama prof. dr. Zhang Donghui, naujosios VU KI direktorės. Rektorate delegacija susitiko su VDU Rektoriumi Zigmu Lydeka, Tarptautinių ryšių tarnybos direktore Zinaida Baltrėniene, UKI direktorės pavaduotoja Vilma Bijeikiene, HMF prodekane Aurelija Tamošiūnaite ir Azijos studijų centro vadovu Aurelijumi Zyku.

Vizito metu buvo aptartos Kinijos studijų perspektyvos VDU, kinų kalbos mokymo plėtra, bibliotekos fondų plėtimo, įvairaus studentų ir mokslininkų finansavimo klausimai. Svarbiausias VU KI delegacijos apsilankymo tikslas –  aptarti KI mokymo centro (teaching point) steigimą VDU ASC. Universitete vykdoma bakalauro programa “Rytų Azijos šalių kultūros ir kalbos” pasižymi itin dideliu kinų kalbos populiarumu – beveik 100 studentų šią kalbą yra pasirinkę kaip specialybinę (C dalyką) arba papildomą (D dalyką) – šie skaičiai lemia, jog pagal juos šiuo metu VDU ruošia daugiausiai kinų kalbos studentų Lietuvoje. Dėl šios priežasties mokymosi bazės tobulinimas, kaip ir dėstytojų skaičiaus didinimas, yra būtini, o būtent tai ir užtikrintų atskiro mokymo centro įsteigimas VDU.

Tai – jau antrasis prof. Zhang Donghui vizitas VDU nuo jos paskyrimo direktore lapkričio pradžioje. Lapkričio 13 dieną ji jau lankėsi Azijos studijų centre, ir tai buvo pirmasis oficialus direktorės vizitas Lietuvoje apskritai.

Fotoreportažą iš susitikimo galite pažiūrėti čia.