sed2013 Pūko TV tęsia savo laidų ciklą “Įvairiakultūris Kaunas” ir naujausioje laidoje pristato Korėją – jos kalbą, kultūrą, maistą. Laidos metu buvo kalbinamos Vytauto Didžiojo universiteto korėjiečių kalbos dėstytotojos Eglė Petrauskaitė bei Erika Griučkaitytė ir VDU korėjiečių kalbos bei kultūros klubo “Hallyu” vadovė Kristina Gedminaitė. Pašnekovės pristatė ne tik korėjiečių kalbą bei papročius, tradicijas, tačiau pasidalino ir asmeninėmis patirtimis iš gyvenimo ir studijų Pietų Korėjoje.

Laidos kūrybinė grupė taip pat lankėsi ir VDU Azijos savaitės renginiuose – Kalbų bei maisto dienose. Spalio 20 d. vykusios Kalbų dienos metu buvo pirmą kartą surengtas korėjiečių šnekamosios kalbos konkursas, kurio nugalėtoja tapo VDU Rytų Azijos šalių kultūrų ir kalbų studijų programos trečiakursė Laima Balčytytė, studentų mainų programos dėka jau pabuvojusi Pietų Korėjoje. Maisto dieną, spalio 21 d., studentai iš Pietų Korėjos pristatė tradicinį savo šalies patiekalą – samgyeopsal – greitai ir paprastai paruošiamą kiaulienos kepsnį.

VDU veikiantis klubas “Hallyu” vienija korėjiečių kultūros mylėtojus Kaune – ne tik lietuvius, bet ir atvykstančius studentus iš Pietų Korėjos. VDU šiuo metu yra vienintelė aukštoji mokykla Lietuvoje, ruošianti korėjiečių kalbos specialistus.

Norėdami pažiūrėti visą laidą, spauskite šią nuorodą.