IMG_4598Balandžio 20-24 d. Azijos studijų centro vadovas Aurelijus Zykas pagal Erasmus+ mainų programą skaitė paskaitas Latvijos Universiteto (Ryga) studentams. Šis universitetas yra vienas iš VDU Erasmus+ partnerių Azijos studijų srityje.

Viešnagės Rygoje metu A. Zykas skaitė įvadines paskaitas apie pokarinės Japonijos vystymąsi japonologijos bakalaurantams, o taip pat apie Japonijos švelniosios galios kūrimo tendencijas bei viešąją diplomatiją japonologijos magistrantams.

“Latvijos universiteto japonologijos programos yra orientuotos į klasikines studijas. Studentai mokosi kalbos, literatūros, istorijos, tačiau jiems labai trūksta žinių apie šiuolaikinę Japoniją. Todėl labai džiaugiamės A. Zyko apsilankymu ir paskaitomis.” – sakė universiteto japonologė doc. dr. Agnese Haijima.

A. Zykas taip pat pristatė studentams ir universiteto bendruomenei Vytauto Didžiojo universitetą ir Azijos studijų situaciją Kaune, susitiko su Orientalistikos studijų katedros dėstytojais ir aptarė tolimesnio bendradarbiavimo galimybes.