ZitaMNeseniai RASK programos studentė Zita Mažeikaitė dalyvavo pasauliniame kinų kalbos konkurse Chinese Bridge, kaip atstovė iš Lietuvos. Ten ji puikiai pasirodė kartu su 133 dalyvių iš įvairių pasaulio šalių, o renginį stebėjo daugiau nei 300 mln. žiūrovų.

Konkurso metu Zita kinų kalba turėjo pasakyti 88 sekundžių trukmės kalbą tema “Kinijos svajonė”, kurioje ji pabrėžė tai, jog Lietuvoje žinios apie Kiniją nėra labai gilios, todėl ji norėtų sunkiu darbu tai pakeisti.

Renginio ištrauką su Zitos kalba galima peržiūrėti čia.

Zita pažymėjo, kad organizatoriai puikiai pasidarbavo suvaldydami dalyvius, suteikė progą aplankyti įžymias vietas Kinijoje. Tiesa, atmintyje geriausiai išliks tai, jog 4 žvaigždučių viešbutyje internetu teko naudotis koridoriuje. Studentė gavo pusės metų Konfucijaus instituto stipendiją, kuria planuoja pasinaudoti.

Zita Mažeikaitė į pasaulinį konkursą pateko po gegužės 9 d. Lietuvoje organizuoto nacionalinio konkurso, kurio metu visos Lietuvos studentai besimokantys kinų kalbos varžėsi savo kalbiniais gebėjimais, žiniomis apie Kiniją ir talentais. Tarp šešių nacionalinio konkurso dalyvių buvo trys VDU Rytų Azijos šalių kalbų ir kultūrų programos studentai: Zita Mažeikaitė, Ieva Širvelytė ir Andrius Vilkas. Pagrindinį prizą laimėjo VDU studentas Andrius Vilkas, tačiau jam atsisakius važiuoti į pasaulinį konkursą, ši galimybė pasiūlyta kitai RASK studentei – Zitai Mažeikaitei.