plakataslietuviskasKasmet VDU Azijos studijų centras rengia konferenciją, per kurią Rytų Azijos regionas nagrinėjamas per įvairių mokslų prizmę. Ankstesnėse konferencijose dalyviai gilinosi į sociologinius ir religinius Rytų Azijos visuomenių aspektus. Šiemetinės konferencijos tema – ekonomika, ypač prekyba ir ekonominiai santykiai tarp ES, jos Rytų partnerystės šalių ir Rytų Azijos. Konferencija vyks spalio 21-22 dienomis Vytauto Didžiojo universiteto Mažojoje salėje (Daukanto g. 28, Kaunas)

“Informacijos apie įspūdingą Rytų Azijos ekonomikos augimą ir didėjančią svarbą pasaulyje gausu, bet akademinės bendruomenės užduotis – suprasti ir paaiškinti procesus, ryšius ir viso to svarbą,” – sako konferencijos koordinatorė ASC jaunesnioji mokslo darbuotoja Daiva Repečkaitė.

Kviestiniai kalbėtojai konferencijoje – prof. Liou Tohai iš Nacionalinio Chengchi universiteto Taivane ir dr. Aušra Maldeikienė,
ekonomistė ir buvusi Taivano stipendijos gavėja. Kiti dalyviai atvyks iš Kroatijos, Latvijos, Estijos ir Baltarusijos. Konferencija įtraukia įvairių pakopų akademinės bendruomenės narius – VDU Rytų Azijos regiono studijų magistro programos studentai pristatys savo tiriamuosius projektus magistrantų plakatų sesijoje.

Į konferenciją kviečiami visi, besidomintys tarpregionine prekyba ir tarptautiniais santykiais. Renginį remia Taipėjaus misija Rygoje.

Renginio programa (anglų k.)