DSC_8918Rugsėjo 19 d. Vytauto Didžiojo universitete lankėsi Japonijos jaunimo geros valios misijos Lietuvoje delegacija. Delegacija susitiko su VDU Prorektore prof. Ineta Dabašinskiene, Tarptautinių ryšių tarnybos direktore Z. Baltrėniene, VDU HMF prodekanu doc. dr. Giedriumi Janausku, Azijos studijų centro vadovu dr. A. Zyku ir kitais universiteto darbuotojais. Susitikimo metu dalyviai buvo kviečiami paklausyti apie Azijos ir Japonijos studijas VDU, besivystančius ryšius su Japonija, pakalbėti apie universiteto tarptautiškumą ir studijų lankstumą, padiskutuoti abiems šalims aktualiais švietimo klausimais.

Po oficialios susitikimo dalies delegacija aplankė Azijos knygų erdvę (AKE), kuri yra įsikūrusi VDU Vaclovo Biržiškos bibliotekoje, o vėliau sudalyvavo diskusijoje apie Azijos studijų poreikį ir svarbą Lietuvoje su RASK studentais. Svečiai domėjosi, kad Lietuvos jaunimą patraukia mokytis japonų kalbos ir domėtis Japonija.

Japonijos jaunimo geros valios misija Lietuvoje (Index) skirta jaunų žmonių tobulėjimui. Ją įgyvendina Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, bendradarbiaudamas su Japonijos Vyriausybe. Šia Programa siekiama skatinti japonų ir užsienio šalių jaunimo savitarpio supratimą, geresnį Japonijos pažinimą, dalyvavimą visuomeniniame gyvenime ir tarptautinio bendradarbiavimo naudos supratimą, platesnį požiūrį į tarptautinius klausimus. Šiais metais Japonijos delegaciją sudaro Japonijos Vyriausybės atstovai bei 14 jaunų žmonių, kurie daugiau nei dvi savaites lankosi Lietuvoje. Programoje įtraukti institucijų vizitai ir pasikeitimas nuomonėmis švietimo, aplinkosaugos ir kultūros srityse, intensyvios diskusijos su Lietuvos jaunimu, apgyvendinimas šeimose.

Dalinamės nuotraukomis iš renginio: