Šių metų spalio 20-21 dienomis VDU Azijos studijų centras suorganizavo visiems susidomėjusiems atvirą tarptautinę akademinę konferenciją, skirtą aptarti turizmo ryšius tarp Europos ir Rytų Azijos bei patį kelionės, kaip tarpkultūrinės pažinimo priemonės, fenomeną. Konferencija vyko VDU Mažojoje salėje (Daukanto g. 28).

Pirmąją dieną konferencijoje pranešimus skaitė mokslininkai iš Europos ir Rytų Azijos universitetų, pristatydami savo tyrimus apie kelionių istoriją, šiuolaikinį turizmą ir abipusio supratimo problematiką. Konferencijoje dalyvavo pranešėjai iš Japonijos, Jungtinės Karalystės, Čekijos, Estijos ir kitų šalių.

Antroji konferencijos diena buvo skirta diskusijai “Turizmas tarp Lietuvos ir Rytų Azijos šalių: kaip panaudoti augančias galimybes ir susidoroti su iššūkiais?”, kurioje dalyvavo praktikai, dirbantys tiek su atvykstamuoju, tiek ir su išvykstamuoju turizmu tarp Lietuvos ir Japonijos, Kinijos bei Korėjos. Po diskusijos vyko praktiniai užsiėmimai, skirti turizmu ir tarpkultūrine komunikacija besidomintiems studentams.

Į abi konferencijos dienas buvo kviečiami visi, besidomintys Rytų Azijos šalimis, kelionėmis, turizmu.

Daugiau informacijos galite rasti konferencijos programoje.

Dalinamės nuotraukų galerija: