tomoko akoAzijos studijų centras pradeda naujų renginių ciklą pavadinimu “Time for Asia” (“Laikas Azijai”) ir kviečia visus į Tokijo universiteto profesorės Tomoko Ako viešą paskaitą tema „Is China on the Cusp of a Middle-Class Revolt?“. Renginys vyks spalio 24 d., 11:15, Donelaičio g. 52, 322 auditorijoje.

Paskaitos metu profesorė pristatys Kinijos vidurinio sluoksnio ir socialinės atskirties ypatybes, skirtumus tarp miesto ir periferijos gyventojų. Nuorodoje pateikiama paskaitos santrauka (anglų k.). Po paskaitos vyks trumpa diskusija ir klausimų-atsakymų sesija, kurioje kviečiame visus aktyviai dalyvauti.

Renginio partneris – Japonijos ambasada Lietuvoje.

“Time for Asia” yra naujas renginių ciklas, koordinuojamas Azijos studijų centro, kurio metu bus reguliariai pristatomi įdomiausi bei aktualiausi šiuolaikinės Azijos aspektai, koncentruojamasi į politines, socialines, ekonomines tematikas. “Pastebime, kad susidomėjimas Rytų Azijoje vystančiais procesais Lietuvos viešojoje erdvėje vis dar yra vangus, – sakė Azijos studijų centro vadovas dr. Aurelijus Zykas, – Nepaisant to, kad XXI a. vis dažniau įvardijamas kaip “Azijos amžius”, o regionas yra reikšmingas tiek savo ekonominiu potencialu, tiek gyventojų skaičiumi, daugumai lietuvių jis atrodo tolimas, o ten vykstantys procesai – neaktualūs. Tikimės, kad naujasis renginių ciklas “Time for Asia” paskatins visuomenę ir jaunimą geriau suprasti regiono tendencijas ir jomis domėtis.

Profesorė Ako specializuojasi socialiai pažeidžiamų grupių, tokių kaip migrantai, moterys, senjorai, vaikai bei sergantys ŽIV/AIDS, teisių srityje, ypatingai fokusuojantis į Kinijos atvejį. Pastaruoju metu ji dirba su tyrimų projektais, susijusiais su pilietine visuomene ir socialine žiniasklaida Kinijoje. Spustelkite čia, norėdami peržiūrėti prelegentės CV (anglų k.).