south-korea-239106_1280Azijos studijų centras tęsia renginių ciklą pavadinimu “Time for Asia” (“Laikas Azijai”) ir kviečia visus į Vytauto Didžiojo universiteto vizituojančios profesorės Dr. Yu-Ree Kim viešą paskaitą tema The Two Koreas in Post-Cold War era: Cooperation and Crisis. Renginys vyks lapkričio 28 d., 11:15, Donelaičio g. 52, 322 auditorijoje.

Šios paskaitos metu bus kalbama apie pokyčius, kurie įvyko per pastaruosius 25 metus tarp Šiaurės ir Pietų Korėjos. Vienas iš pagrindinių aspektų – bandymai pasiekti glaudesnį bendradarbiavimą tarp Šiaurės ir Pietų Korėjos ekonominio bendradarbiavimo pagalba. Visa tai pasibaigė šiemet dėl blogėjančios Šiaurės Korėjos branduolinės problemos. Ko galime pasimokyti iš šių 25 metų, siekdami geriau prognozuoti padėtį Korėjos pusiasalyje? Ar galime tikėtis daugiau įtampos ir net karo ar priešingai – susivienijimo ir taikos?

Baigusi Seulo nacionalinį universitetą (Seoul National University) Dr. Yu-Ree Kim dirbo Šiaurės Korėjos ir Šiaurės Rytų Azijos plėtros mokslinių tyrimų institute (Research Institute for North Korea and Northeast Asia Development), kuriame daugiausia dėmesio skyrė Šiaurės Korėjos ekonomikai ir Šiaurės-Pietų santykiams.

“Time for Asia”- tai renginių ciklas, koordinuojamas Azijos studijų centro, kurio metu bus reguliariai pristatomi įdomiausi bei aktualiausi šiuolaikinės Azijos aspektai, koncentruojamasi į politines, socialines, ekonomines tematikas. “Pastebime, kad susidomėjimas Rytų Azijoje vystančiais procesais Lietuvos viešojoje erdvėje vis dar yra vangus, – sakė Azijos studijų centro vadovas dr. Aurelijus Zykas, – Nepaisant to, kad XXI a. vis dažniau įvardijamas kaip “Azijos amžius”, o regionas yra reikšmingas tiek savo ekonominiu potencialu, tiek gyventojų skaičiumi, daugumai lietuvių jis atrodo tolimas, o ten vykstantys procesai – neaktualūs. Tikimės, kad naujasis renginių ciklas “Time for Asia” paskatins visuomenę ir jaunimą geriau suprasti regiono tendencijas ir jomis domėtis.