coverAzijos studijų centras, bendradarbiaudamas su Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga, gruodžio 13 d. kviečia visus, besimokančius japonų arba korėjiečių kalbos, į nemokamas ir visiems atviras vertimo raštu dirbtuves. Dirbtuvės vyks nuo 13:00 Putvinskio g. 23-412.

Pusdienį trunkančių dirbtuvių metu dalyviai galės sužinoti, kokios priemonės naudingos verčiant tekstus, kokia turėtų būti vertimo eiga, kaip susidoroti su kylančiais iššūkiais ir pasiekti aukštą vertimo kokybę. Praktinio užsiėmimo metu dalyviai galės išbandyti savo jėgas išversdami trumpą tekstą į lietuvių kalbą ir gauti atsakymus į visus su vertimu susijusius klausimus.

2016-uosius metus Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga paskyrė Azijos kalbų metais ir nuolat organizavo įvairius renginius susijusius su Azijos kalbomis. Azijos studijų centro ir Rytų Azijos klubų (Hashi, Hallyu ir Wu Wei) dėka šiemet buvo suorganizuoti tokie renginiai kaip VDU Azijos savaitę vykę japonų kalbos skaitovų, kitoks korėjiečių kalbos bei kinų kalbos konkursai, du arbatos ceremonijos renginiai su meistrės Senjū Tanaka knygos „Japoniška arbatos gėrimo ceremonija pradedantiesiems“ („Hajimete no chadō“) pristatymu ir Azijos studijų centro vadovo Aurelijaus Zyko sudaryto elektroninio japonų-lietuvių kalbų žodyno pristatymas Vilniuje (Vilniaus knygų mugėje) ir Alytuje (X Tarptautinėje bonsai ir suisekių parodoje).

Renginys Facebook platformoje

Registracija