Nuo birželio 1 dienos pradedamas priėmimas į Vytauto Didžiojo universiteto bakalauro ir magistro studijų programas. Azijos studijų centras kviečia visus, besidominčius Kinija, Japonija arba Korėja, teikti paraiškas į Rytų Azijos regiono studijų magistro programą (socialinių mokslų krypties) arba Rytų Azijos kalbų ir kultūrų bakalauro programą (humanitarinių mokslų krypties). Stojimui reikalingi dokumentai priimami iki birželio 29 d.

Išsamesnę informaciją apie bendrą stojimų tvarką, priėmimo sąlygas, būtinus pateikti dokumentus ir kontaktinius duomenis, kuriais galite kreiptis kilus klausimams, galite rasti kiekvienos programos puslapyje:

Rytų Azijos regiono studijų (EARS) magistrantūros programa yra pirmoji ir vienintelė magistrantūros programa Lietuvoje ir Baltijos šalyse, kurioje studentai gali mokytis apie Rytų Azijos šiuolaikinę politiką ir visuomenę anglų kalba. Programa vykdoma nuo 2007 metų ir konstruojama tarpdisciplininiu / multidisciplininiu regioninių žinių pagrindu.

Nors pagrindinis dėmesys koncentruojamas į Rytų Azijos šalių (Japonijos, Kinijos, Korėjos) politinius, ekonominius ir socialinius aspektus, studentams taip pat suteikiama galimybė įgyti žinių apie regiono istoriją, tradicijas, kalbas. 2015 m. programa papildyta teorijos bei metodologijos kursu. Rytų Azijos kalbų mokymasis programoje yra neprivalomas, tačiau studentai turės galimybę išnaudoti kreditus mokytis joms. Baigusieji programą studentai įgyja socialinių mokslų (politikos mokslų krypties) magistro laipsnį.

Rytų Azijos šalių kultūrų ir kalbų (RASK) bakalauro programa pradėta vykdyti 2012 m. Ketverių metų trukmės bakalauro programoje dėmesys skiriamas Kinijos, Japonijos bei Korėjos istorijai, religijai, kultūrai, socialiniams aspektams. Gilinamasi į šių šalių kultūrinę specifiką bei per tūkstančius metų susiklosčiusias tradicijas. Studijų metu studentai turi galimybę gerai išmokti vieną regiono kalbą ir pramokti antrosios kalbos pagrindų.

Stipriai išaugus mainų su Rytų Azijos universitetais galimybėms, visi studentai jau nuo antrojo kurso skatinami studijų metu bent vienam semestrui išvažiuoti mainams į šias šalis, nuolat gerinamos galimybės suderinti partneriniuose universitetuose išklausytus dalykus su RASK programos dalykais. Programa yra tarp pačių tarptautiškiausių visame universitete: studijoms užsienyje į Rytų Azijos šalis išvažiuoja daugiau nei 30 procentų programos studentų.