Azijos studijų centro vyriausiasis koordinatorius dr. Linas Didvalis dalyavo šių metų rugpjūčio 30 – rugsėjo 2 dienomis vykusioje European Association of Japanese Studies (EAJS) konferencijoje. Ji rengiama kas trejus metus ir yra vienas iš didžiausių akademinių renginių pasaulyje, skirtų Japonijos studijoms. Šiais metais konferencijoje dalyvavo virš 1200 tyrėjų iš viso pasaulio, kurie susirinko NOVA universitete Lisabonoje, Portugalijoje.

Dr. Linas Didvalis priklausė prof. Peter Matanle (Šefildo universitetas) suburtai grupei ir skaitė pranešimą apie depopuliacijos poveikį kaimiškų Japonijos vietovių aplinkai. Tarp pranešėjų toje pačioje grupėje buvo Notre Dame universiteto, Teksaso valstijos universiteto ir Notingamo Ningbo Kinijos universiteto atstovai. Konferencija suteikė daug galimybių susitikti su tyrėjais iš įvairių šalių ir mokslo disciplinų, sužinoti apie jų veiklą ir naujausias Japonijos tyrimų kryptis, aptarti galimą bendradarbiavimą.

Daugiau informacijos apie konferenciją ir joje pristatytus tyrimus galite rasti programoje (PDF failas). Dalyvavimas konferencijoje buvo dalinai finansuotas iš Lietuvos mokslo tarybos projekto lėšų.