Gruodžio 6 d. universitete lankėsi Japonijos verslo ir švietimo atstovų delegacija, kuri susitiko su VDU atstovais ir aptarė bendradarbiavimo galimybes. Tarp svečių buvo jau ne pirmą kartą Lietuvoje viešintys „Fukujamos Transportas“ (angl. „Fukuyama Transporting“) prezidentas Shigehiro Komaru, Hirošimos universiteto viceprezidentas Toshiyuki Sato, „Shibuya Ikueikai“ fondo direktorius Hidemitsu Murata ir Japonijos ambasados Lietuvoje atstovas.  

Svečius priėmė VDU tarptautinių ryšių prorektorė Prof. Ineta Dabašinskiene, fakultetų dekanai ir VDU Azijos studijų centro vyresnysis koordinatorius Dr. Linas Didvalis. Vizito metu buvo aptartos jau esamos bei galimos bendradarbiavimo ir bendrų veiklų sritys. Netolimoje ateityje planuojama išplėsti studentų mainus, įtraukti Japonijos studentus į VDU organizuojamas vasaros mokyklas, suaktyvinti abipusį mokslininkų bendradarbiavimą, skatinti taikomuosius tyrimus, kurie prisidėtų prie Lietuvos ir Japonijos verslo augimo ir ryšių stiprinimo.

Hirošimos universitetas yra vienas iš devyniolikos VDU partnerių universitetų Japonijoje. Bendromis pastangomis VDU yra įkurtas ASC koordinuojamas Hirošimos universiteto Lietuvos centras.