Kasmetinei Europos Japonijos studijų išteklių specialistų asociacijos (EAJRS) konferencijai, kuri vyks 2018 m. rugsėjo 12-15 d., buvo pasirinktas Kaunas, ir ją organizuos Vytauto Didžiojo universiteto Azijos studijų centras kartu su Global Japan Office ir VDU Biblioteka.

Jau prasidėjo pranešimų registracija internete. Planuodami dalyvauti konferencijoje, užpildykite registracijos formą ir siųskite ją adresu eajrs@eajrs.net.

Pranešimų siūlymus galima pateikti iki 2018 m. gegužės 15 dienos.

Registracijos formą galite parsisiųsti čia.

Pagrindinė šių metų tema yra „Japonijos studijų išteklių (g)lokalizacija“, kurioje ypatingas dėmesys suteikiamas išteklių pri(si)taikymui prie vietos vartotojo globaliame kontekste. Kadangi konferencija organizuojama Kaune, t.y. mieste, turinčiame glaudų santykį su Čijune Sugihara, gelbėjusiu žydų gyvybes 1939-40, dalis konferencijos skiriama japonistikos resursams susijusiems su Antruoju Pasauliniu karu.

Laukiame temų susijusių su EAJRS narių veikla. Daugiau informacijos rasite čia

Europos Japonijos studijų išteklių specialistų asociacija (EAJRS) yra viena didžiausių japonistikos specialistus vienijančių organizacijų pasaulyje, kuri ypatingą dėmesį skiria japonologijos išteklių kaupimui, kūrimui, valdymui ir sklaidai. Kasmetinės jos konferencijos vyksta nuo 1994 m. daugiausia Vakarų Europos valstybėse ir sutraukia šimtus specialistų iš viso pasaulio: ne tik Europos ir Japonijos, bet ir iš Australijos, Amerikos bei Azijos valstybių. 2018 m. Kaune įvyksianti konferencija bus tokia pirmoji Baltijos šalyse.