Renginių ciklas „Time for Asia“ sugrįžta su renginiu, skirtu susipažinti su Taivano aborigenų kalba. Paskaitą „Kalbos ir kultūros atgaivinimas bei tvarumas“ (angl. „Language and Cultural Revitalization and sustainability“) skaitys Nacionalinis Donhua universiteto vietinių kalbų ir komunikacijos fakulteto, vietinių studijų katedros docentė Dr. Apay Ai-yu Tang. Laskaita vyks lapkričio 5 d., 12:15 val. 521 aud. (K. Donelaičio g. 52). Paskaita vyks anglų kalba. Renginys nemokamas ir atviras visiems.

Prof. A. Ai-yu Tang paskaitos metu nagrinės vietinę kalbą ištikusius pokyčius ir jų priežastis, kurioms įtaką daro vidinės Taivane kylančios problemos susijusios su gyventojų tapatybe bei etniškumu. Profesorė apžvelgs vietinę kalbos politiką ir jos planavimą, bei bandymus pakeisti jau įvykusias permainas.

 „Time for Asia“ – tai renginių ciklas, koordinuojamas Azijos studijų centro, kurio metu bus reguliariai pristatomi įdomiausi bei aktualiausi šiuolaikinės Azijos aspektai, koncentruojamasi į politines, socialines, ekonomines tematikas.