10421100_599759286824232_2662014859774066579_n Vasario 21 dieną Vilniaus knygų mugėje įvyko renginys apie Japonijos ir Lietuvos santykių stiprėjimą knygos “Japonijos spalvos ir skoniai” pristatymo proga. Knygą parašė Azijos studijų centro vadovas Dr. Aurelijus Zykas, į kurio kūrinio pristatymą susirinko daugiau nei 500 žiūrovų, taip pat vyko transliacija gyvai internetu.

Renginio metu Japonijos ambasadorė Lietuvoje Jos Ekscelencija Kazuko Shiraishi pristatė Japonijos ir Lietuvos santykių istoriją ir dabartinę situaciją, palygino kultūrinius skirtumus tarp lietuvių ir japonų bei paaiškino pagrindines ekonominio stebuklo Japonijoje priežastis. Dr. Aurelijus Zykas pasidalino savo asmeniniu požiūriu ir santykiais su šia šalimi, kurios kalbą pradėjo mokytis net prieš 20 metų, o pirmą kartą išvyko į Japoniją prieš 15 metų. Savo ketverių metų gyvenimo Japonijoje patirtį Dr. A. Zykas sudėjo į spalvingą knygą ” Japonijos spalvos ir skoniai”. Tapusi labai populiaria, knyga šiemet sulaukė jau antro leidimo.

Pristatymo metu dalyvavo ir daugiau svečių. Lietuvos-Japonijos draugijos asociacijos prezidentas Dr. Rimantas Vaitkus savo pasakojime susitelkė ties ekonominiais ryšiais tarp Lietuvos ir Japonijos. Bonsai studijos “Sensei” direktorius Kęstutis Ptakauskas pasidžiaugė vis augančiu susidomėjimu Bonsai medžių ir japoniškų sodų kultūra, studijos organizuojamų kasmetinių Japonijos menų festivalių populiarumu. Garsus Lietuvos žurnalistas Ričardas Jonaitis uždarė renginį išreikšdamas viltį, kad bendradarbiavimas tarp dviejų šalių klestės ne tik kultūros ir akademinėse, bet ir ekonominėse srityse.