Vytauto Didžiojo universitetas kviečia studentus tiek iš Lietuvos, tiek ir iš kitų šalių teikti paraiškas stojimui į Rytų Azijos regiono studijų magistro programą. Paraiškos priimamos iki birželio 27 dienos. Visą reikalingą informaciją apie dokumentų pateikimą galima rasti VDU puslapyje, o apie pačią programą ir jai būdingus reikalavimus – detaliame apraše. Prašymai teikiami internetu.

Rytų Azijos regiono studijų magistrantūros programa buvo pradėta vykdyti 2007 m. rudenį. Tai pirmoji ir vienintelė magistrantūros programa Lietuvoje ir Baltijos šalyse, kurioje studentai gali mokytis apie Rytų Azijos šiuolaikinę politiką ir visuomenę anglų kalba. Šia kalba taip pat rašomi tiriamieji darbai ir magistro darbas. Programoje studentams dėsto vieni geriausių Rytų Azijos, regionistikos ir tarptautinių santykių specialistų Lietuvoje: prof. E. Račius, doc. J.D. Mininger, doc. V. Vobolevičius, dr. L. Didvalis, dr. I. Karpavičiūtė, dr. G. Česnakas, dr. G. Žukaitė, ir kiti.

Programoje didžiausias dėmesys skiriamas šiuolaikinės Rytų Azijos politikos, tarptautinių santykių, ekonomikos procesams, žinoma, neužmirštant religijos, tapatybės, kultūros faktorių. Rytų Azijos kalbų (kinų, japonų, korėjiečių) mokymasis programoje neprivalomas, tačiau studentai turės galimybę pasirinkti šias kalbas iš pasirenkamų dalykų sąrašo.

Kaip ir anksčiau, į EARS programą bus priimami socialinių ar humanitarinių mokslų bakalauro studijas baigę studentai, pavyzdžiui, Pasaulio politikos ir ekonomikos, Politikos mokslų, Tarptautinės politikos ir vystymo studijų, Rytų Azijos kalbų ir kultūrų, ar kitas programas.  Motyvuoti ir gerai besimokantys studentai bus skatinami bent vieną studijų semestrą praleisti partneriniame Rytų Azijos universitete.

Visais iškilusiais klausimais dėl pačios programos ar stojimo procedūrų galite kreiptis el. paštu linas.didvalis@vdu.lt