Šiandien VDU pasirašė bendradarbiavimo susitarimą su Korėjos universitetu, leisiantį vykdyti studentų mainus ir stiprinti akademinę partnerystę. KU yra vienas iš seniausių, prestižiškiausių ir aukščiausiai vertinamų Pietų Korėjos universitetų. Pagal QS World University Rankings, KU patenka į stipriausių pasaulio universitetų šimtuką, bei yra vertinamas kaip vienas iš trijų pagrindinių universitetų Pietų Korėjoje. KU universitetinis miestelis įsikūręs Seulo šiaurinėje dalyje ir susideda iš 17 koledžų bei mokyklų, kur mokosi daugiau nei 28 000 studentų.

Bendravimas su KU buvo inicijuotas Azijos studijų centro dar 2016 metais, kada Prof. Sunhyuk Kim, žinomas Korėjos pilietinės visuomenės specialistas, buvo pakviestas į ASC kasmetinę tarptautinę konferenciją. Tai leido aptarti bendrus VDU ir KU interesus bei atrasti sritis, kuriose bendradarbiavimas atneštų abipusę naudą. Netrukus po to sekė VDU rektoriaus Prof. Juozo Augučio vizitas į KU bei atsakomasis KU rektoriaus Prof. Jaeho Yeom vizitas į VDU. Šio pastarojo apsilankymo metu ir buvo pasirašytas susitarimas, po kurio KU tapo dvyliktuoju VDU parneriniu universitetu Pietų Korėjoje.

Bendradarbiavimas suteiks VDU studentams galimybę išvykti semestro ar dviejų trukmės mainų studijoms į KU, o taip pat KU studentams atvykti studijoms į VDU. Tai ypač vertinga atsižvelgiant į Lietuvoje augantį susidomėjimą Korėjos kultūra, visuomenę, kalba, politika ir ekonomika. Be to, susidomėjimą Korėja toliau didins nuo šio rudens veiklą Kaune pradedantis Karaliaus Sedžiongo institutas. Akademiniam bendradarbiavimui gerą pradžią davė Prof. Kim dalyvavimas VDU rengtoje konferencijoje bei pateiktas straipsnis, kuris pasirodė ASC išleistoje knygoje. Tikimės, kad tokių teigiamų pavyzdžių ateityje bus dar ne vienas.