Kovo pabaigoje Azijos studijų centro darbuotoja Lina Petrauskaitė apsilankė Venecijos Ca’ Foscari universitete. Apsilankymo metu darbuotoja susipažino su trimis skirtingais universiteto departamentais – Tarptautinių ryšių tarnyba, Komunikacijos tarnyba bei Azijos ir Šiaurės Afrikos studijų katedra. Susitikimų metu Lina pasisėmė naujų žinių komunikacijos tobulinimui, pradėjo tartis dėl tarptautinių ryšių plėtros tarp VDU ir Ca’ Foscari universiteto bei sužinojo apie Rytų Azijos studijas Azijos ir Šiaurės Afrikos studijų katedroje. Paskutinėmis dienomis darbuotoja taip pat papasakojo savo įspūdžius Ca’ Foscari radijuje, susipažino su pagrindine bei Azijos ir Šiaurės Afrikos studijų katedros bibliotekomis bei pristatė VDU Azijos ir Šiaurės Afrikos studijų katedros darbuotojams ir dėstytojams.

“Ca’ Foscari universitetas iš dalies labai skiriasi nuo VDU. Ten kiekvienas universiteto pastatas turi savo vidinį kiemą bei biblioteką pritaikytą būtent prie to pastato poreikių. Pagrindinis Ca’ Foscari pastato kiemas – tai priėjimas prie Grand kanalo iš kurio atsiveria ypač gražus vaizdas. Tai turbūt sužavėjo mane labiausiai,” – dalinosi įspūdžiais ką tik iš vizito grįžusi Lina.

Ca’ Foscari universitetas – tai vienintelis universitetas Italijoje, kuris siūlo Rytų Azijos studijas tiek bakalauro, tiek magistro laipsniams įgyti.