I-shouPer vasarą išsiplėtė VDU partnerių Rytų Azijoje skaičius: buvo pasirašyta sutartis su dar vienu partneriu Taivane, I-Shou universitetu (ISU), kuris tapo jau trečiuoju universitetu šioje šalyje, su kuriuo VDU turi dvišalę sutartį.

I-Shou, esantis antrajame pagal dydį Taivano mieste Kaosiunge, yra privatus universitetas, kurio 8 koledžuose mokosi apie 18 tūkst. studentų. Nuo kitų metų su šiuo universitetu VDU planuoja pradėti studentų mainus.

Kadangi RASK studentų skaičius auga, didėja ir studentų mainų Rytų Azijos šalyse poreikis“, – teigė programos koordinatorius dr. Aurelijus Zykas, – “Dėl to, rugsėjo mėnesį TRT planuoja pasirašyti sutartį su Doshisha universitetu (Japonija), vykdomos derybos su Tokijo užsienio kalbų, Šiova mergaičių (Japonija), Yosei (Pietų Korėja), Sičuano užsienio studijų (Kinija) universitetais“.

Rytų Azijos šalių kalbų ir kultūrų (RASK) programa pagal išvykstančiųjų trumpalaikėms studijoms užsienyje studentų kiekį atsidūrė tarp tarptautiškiausių VDU programų. Net 20 programos studentų gavo galimybę atlikti trumpalaikes studijas tokiuose Rytų Azijos universitetuose, kaip Providence University, NCCU (Taivanas), Minzu University (Kinija), Soongsil University, Donguk University, Kyung Hee University, Kangwon University, Chonnam University (Pietų Korėja), Akita International University, Waseda University, Saga University, Chūbu University, ICU, Osaka University (Japonija). Dauguma RASK studentų laimėjo VDU stipendijas, bet nemaža jų dalis bus finansuojami iš kitų šaltinių: jie gavo Kinijos vyriausybės, Japonijos MEXT, JASSO, Sagos universiteto, Kangwon universiteto ir kitas stipendijas.

Be trumpalaikių studijų, populiarėja ir vasaros mokyklos. Šią vasarą 3 RASK studentai sudalyvavo vasaros mokyklose Pietų Korėjoje (Kangvono ir Pusano universitetuose), 12 RASK studentų puikiai praleido laiką Konfucijaus instituto surengtoje vasaros mokykloje Kinijoje.

Šiuo metu VDU turi 24 dvišalio bendradarbiavimo sutartis su Rytų Azijos universitetais. Studentų mainai su šiomis institucijomis yra intensyvėjantys, ir studentų skaičius nuolat auga. Šiais akademiniais metais išvykusiuosius RASK studentus pakeis apie 30 mainų studentų, į VDU atvykstančių iš Japonijos, Pietų Korėjos ir Kinijos.