Visos Lietuvos studentai, besidomintys Rytų Azijos studijomis ar jau turintys jų patirties, kviečiami dalyvauti Rytų Azijos studijų dienoje, kuri įvyks rugsėjo 30 dieną Kaune, Vaižganto g. 30. Renginys organizuojamas siekiant supažindinti studentus su potencialiais darbdaviais bei socialiniais partneriais, įvertinti tokių studijų reikalingumą ir augančią reikšmę Lietuvoje. 

Susipažinkite su naujausia seminaro programa.

Į renginį pakviesti politines ir verslo institucijas atstovaujantys socialiniai partneriai. Įvadinę renginio paskaitą “Japan and its Dynamism” skaitys Japonijos ambasadorė Lietuvoje J. E. Miyoko Akashi. Kaip socialiniai partneriai taip pat dalyvauja atstovai iš LR Užsienio reikalų ministerijos Lotynų Amerikos, Azijos ir Okeanijos šalių skyriaus, iš LK įmonių grupės, aktyviai vykdančios ryšius su Pietų Korėjos įmonėmis, ir iš Visagino atominės elektrinės, į kurią šiuo metu ruošiasi investuoti didelės Japonijos kompanijos.

Rytų Azijos studijų diena, organizuojama VDU pirmą kartą – puiki proga studentams pabendrauti su galimais darbdaviais, o kartu ir išsakyti savo nuomonę dėl programos. Labai laukiame dalyvaujant Azijos studijų absolventų, taip pat studentų, studijuojančiųjų programoje, besiruošiančių čia studijuoti, ar besidominčiųjų Azijos regionu, jo visuomene, politika, ekonomika ar kultūra.

Renginys organizuojamas ruošiantis Azijos studijų centro vykdomą Rytų Azijos regiono studijų programą paversti tarptautine, jungtine studijų programa, kurią kartu su VDU vykdys dar bent du universitetai Europoje ir Rytų Azijoje. Todėl ypač svarbu išgirsti jau studijavusių joje studentų atsiliepimus ir pastabas, norinčiųjų regioną studijuoti studentų lūkesčius, o taip pat potencialių darbdavių bei socialinių partnerių poreikius ir nuomonę tokių specialistų klausimu.

Renginys organizuojamas vykdant Europos Sąjungos finansuojamą projektą “Galimybių studija Azijos studijų tarptautiškumo plėtrai VDU”.