Lapkričio 3 d. 15:50 val., minint Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių atnaujinimo 20-ąsias metines, Istorinėje LR prezidentūroje Kaune (Vilniaus 33, Kaunas) bus pristatyta fotografijų paroda, kuri čia veiks iki lapkričio mėn. vidurio.

Parodą atidarys Japonijos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Lietuvoje Miyoko Akashi. Atidarymas vyks Azijos studijų centro organizuojamo tarptautinio simpoziumo “Japonologija bendrosios Lietuvos orientalistikos kontekste: istorija ir dabartis” metu.

Parodą sudaro dvi pagrindinės temos: Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių atkūrimo 20-osios metinės ir atstatymo bei atsikūrimo darbai Japonijoje po Didžiojo žemės drebėjimo Rytų Japonijoje. Šia paroda siekiama išreikšti Japonijos padėką Lietuvai už jos didelę paramą. Parodoje taip pat eksponuojamos fotografijos, vaizduojančios Japonijos ir Lietuvos santykių istoriją prieš ir po 1991 m. Parodoje galima išvysti ne tik žemės drebėjimo ir cunamio nuniokotas vietoves bet ir dabartinę situaciją – paramos gautos iš Lietuvos ir viso pasaulio dėka sparčiai vykstantį šalies atsikūrimą.