Spalio 25 d. Vytauto Didžiojo universiteto Humanitarinių mokslų fakultetas pasirašys sutartį su Osakos universitetu. Šis prestižinis Japonijos universitetas patenka į geriausių pasaulio universitetų penkiasdešimtuką ir yra vienuoliktas Azijos šalių regiono universitetų reitinge.

Sutarties pasirašymo ceremonijoje Vytauto Didžiojo universitete taip pat dalyvaus Japonijos ambasadorė Lietuvoje J. E. Kazuko Shiraishi ir Japonijos ambasados antrasis sekretorius Takuro Mori.

„Neabejotinai, sutarties pasirašymas su šiuo universitetu yra labai svarbus žingsnis mūsų fakultetui. Bendradarbiavimas su Japonijos universitetais tampa vis reikšmingesnis po to, kai šių metų rugsėjį sėkmingai buvo pradėta vykdyti Rytų Azijos šalių kalbų ir kultūrų programa. Tikimės, kad ši sutartis paskatins VDU ir Osakos universitetų dėstytojų ir mokslininkų akademinį bendradarbiavimą ir plėtos mainų galimybės“, – teigė HMF dekanė prof. Ineta Dabašinskienė.

Sutarties pasirašymas buvo inicijuotas VDU Azijos studijų centro, kuris 2011–2012 m. vykdė Europos Sąjungos remiamą projektą „Galimybių studija Azijos studijų tarptautiškumo plėtrai VDU“. Projekto vykdymo metu VDU delegacija lankėsi Osakos universitete, kur buvo išreikštas abipusis susidomėjimas bendradarbiauti. Šią iniciatyvą labai palaikė ir skatino VDU Azijos studijų centro darbuotoja dr. Kyoko Koma ir Osakos universiteto profesorius Takashi Kitamura, ne kartą viešėjęs Lietuvoje.