Laima JuknevičiūtėRytų Azijos regiono studijų absolventė Laima Juknevičiūtė, pavasarį apsigynusi magistrinį darbą Politikos mokslų ir diplomatijos fakultete, laimėjo Korėjos Respublikos vyriausybės doktorantūros stipendiją ir nuo šių metų yra priimta pilnoms doktorantūros studijoms Korėjos studijų akademijoje Pietų Korėjoje.

Korėjos studijų akademija yra viena svarbiausių Pietų Korėjos mokslinių institucijų, aktyviai plėtojanti Korėjos kultūros bei visuomenės studijas pasaulyje. Akademija bendradarbiauja su VDU jau kelerius metus. 2012 m. pavasario semestro metu Laima Juknevičiūtė buvo pirmoji studentė, gavusi stažuotę šioje institucijoje, ir besistažuodama baigė rašyti savo magistrinį darbą, kurį sėkmingai apsigynė. Doktorantūros metu studentė ruošiasi tęsti magistratūros metu pradėtus tyrimus, ir preliminari jos planuojamos disertacijos tema yra “Innovative Gender Imaginaries in South Korea’s Contemporary TV Dramas and Movies: The Dormant Potential of the Cute Male and the Emotionally Emancipated Female in Re-shaping the Global Cinematic Trends”.

Jau gerą dešimtmetį besitęsiantis VDU ir Pietų Korėjos švietimo bei mokslo institucijų bendradarbiavimas suteikia galimybes VDU studentams vykti studijoms į šios šalies aukštąsias mokyklas. Šiuo metu VDU yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartis su 8 šios šalies universitetais.