news-8095613704-1378119042_436x214_e7a888e6fc1f7bc60ecc664863db7ca2Rugsėjo 6 d., penktadienį, 10.20 val. VDU mažojoje salėje (S. Daukanto g. 28) su studentais susitiks Europos Komisijos narė Androulla Vassiliou, kuri yra atsakinga už švietimą, kultūrą, daugiakalbystę, jaunimą ir sportą. Susitikimo metu universiteto bendruomenė kartu su viešnia diskutuos jaunimui aktualiais klausimais – apie aukštojo mokslo efektyvumą, nedarbą, švietimo mainus ir kitas opias temas.
Pasak renginio organizatorių, A. Vassiliou yra pasiryžusi konstruktyviam dialogui su aukštųjų mokyklų atstovais ir iš Lietuvos jaunimo tikisi aktyvumo, aštrios pozicijos ir originalių pasiūlymų.

„Europa atsidūrė kryžkelėje. Dabar pats metas pasistūmėti pirmyn, kurti naujoves, diegti reformas ir priimti sudėtingus, bet būtinus sprendimus tam, kad pakeistume valstybių ekonomiką ir stiprintume jų visuomenę. Mūsų požiūris turi būti aiškus: norėdami išlikti konkurencingi sparčiai kintančiame pasaulyje ir ugdyti rytojaus visuomenę, privalome investuoti į savo tautos žmones, ypač jaunimą – į jų įgūdžius, gebėjimą prisitaikyti prie pokyčių ir kurti naujoves“, – teigia Europos komisarė A. Vassiliou.

Diskusijos metu viešnia daugiausia dėmesio skirs švietimo, jaunimo nedarbo, programos „Erasmus+“ naujovėms ir kitoms temoms. Komisarė perskaitys įžanginį pranešimą, o didžiąją renginio laiko dalį skirs atsakymams į studentų klausimus ir diskusijoms. Bendrauti su Europos Komisijos nare studentams padės moderatorius, VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto dekanas prof. Šarūnas Liekis.

Susitikimas su komisare A. Vassiliou yra įžanginių susitikimų ciklo, kurį organizuoja Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, dalis. Taip ruošiamasi gruodžio 13 d. Vilniaus rotušėje vyksiančiam „Piliečių dialogui“ su Europos Komisijos pirmininko pavaduotoja Viviane Reding.

„Piliečių dialogo“ iniciatyva yra skirta pažymėti 2013-iesiems – Europos piliečių metams. Per šiuos metus visoje Europoje vykstančiuose renginiuose skatinamas visų lygmenų valdžios, pilietinės visuomenės ir verslo atstovų dialogas apie ES užtikrinamas teises, susidariusios ekonominės situacijos sprendimo būdus ir Europos ateitį.