naoyakurisuRugsėjo 15 d., sekmadienį, 16 val. Azijos studijų centras kviečia jus į japonų animatoriaus Naoya Kurisu paskaitą „Tradicinės Japonijos kultūros atspindžiai šiuolaikinėje animacijoje“, kuri vyks VDU Mažojoje salėje (Daukanto g. 28, Kaunas).

Naoya Kurisu – Naroje gyvenantis japonų animatorius, kuriantis kerinčias trimates animacijas ir iliustracijas. Netolimoje ateityje sulauksime ir jo pirmojo pilnametražio anime filmo. Į Lietuvą animatorius atsigabens savo naujausią trumpametražį animacinį filmą „Fumidzukai“, pasakojantį mistika apipintą Heian laikotarpio meilės istoriją. Paskaitoje Naoya Kurisu publikai atskleis, ką apie populiarius istorinių anime veikėjus, jų statusą, profesiją ar net charakterį, pasakoja apranga ir kitos išvaizdos detalės.

Šeštadienį Naoya Kurisu skaitys paskaitą NowJapan festivalyje Vilniuje, o sekmadienį rengiama speciali paskaita Kaune. Taigi prieš Hide-Hide koncertą (kuris prasidės 19:00 VDU Didžiojoje salėje) susitinkame VDU mažojoje salėje. Už paskaitą esame dėkingi NowJapan organizatoriams.

Renginys nemokamas. Paskaita vyks japonų kalba su vertimu į lietuvių kalbą.