OLYMPUS DIGITAL CAMERANuo sausio 31 d. naujuosius rytietiško kalendoriaus metus Azijos studijų centre pasitiks nauja tapybos paroda, organizuojama kartu su japonistų klubu “Hashi”. Tai – Vilniaus Dailės akademijos absolventės Kotrynos Šešelgytės akvarelės darbai, kurių tema – Japonija. Ši paroda pakeis Robertos Mašidlauskytės kūrinius japoniškos mitologijos tematika, džiuginusius centro svečius iki šiol.

“Haši” klubas maloniai kviečia į oficialų parodos atidarymą vasario 7 d., 18:00 Sugiharos namuose (Vaižganto 30, Kaunas). Paroda ASC patalpose bus galima grožėtis visą pavasario semestrą centro darbo valandomis.

Kūriniuose Kotryna Šešelgytė atskleidžia labai asmenines savo patirties bei atminties pozicijas. Atsargiai įžengiame į autorės išgyvenimus ir drauge tampame prisiminimų dalimi. 2011 metais, po Japoniją ištikusių tragedijų, kurios sekė viena kitą (žemės drebėjimo, cunamio, atominės elektrinės sprogimo) autorė keliauja į, rodos turinčią būti nustekentą šalį, įsitraukia į gelbėtojų gretas. Paradoksalu, įspūdis, kurį išgyvena Kotryna, ne persmelktas tragedijos šešėlio, bet šviesi, pastelinių spalvų Japonija. Ramiai toliau gyvuojanti gamta, šventyklos, arbatos gėrimo ceremonijos. Naudodama akvarelės ir tušo techniką, Kotryna prasitaria, jog tai būdas, kuris leidžia atskleisti jos patirtą Japoniją.

Anot menotyrininkės Silvijos Čižaitės-Rudokienės, “tokių darbų negali pertapyti ar taisyti, nes jie yra tavo išgyvenimai, kurie galimi tik kartą ir nekintamai”. Amžina Japonija įsirėžia ir į jaunosios kūrėjos atmintį ir turime galimybe išgyventi ją drauge. Ir jei mus aplankys sapnai apie Japoniją, nežinia, ar tik nesapnuosime Kotrynos sapno.

Kotryna Šešelgytė 2011 m. Vilniaus dailės akademijoje baigė vitražo specialybės bakalauro studijas. Tais pačiais metais išvyko į Japonija, kur mokėsi kalbos ir keliavo, po to dirbo Taivane, Norvegijoje, galiausiai grįžo į Lietuvą. Šiuo metu Vytauto Didžiojo Universitete studijuoja teatrologijos ir scenos menų vadybos magistrantūros studijose. Kotryna yra surengusi ne vieną parodą Lietuvoje bei užsienyje.

Su kitais autorės darbais susipažinti galima jos elektroninėje svetainėje.