Plakatas2015 m. kovo 11-13 dienomis Vytauto Didžiojo universitete lankysis Bunkyo Gakuin universiteto delegacija, kurios vizitą koordinuoja Azijos studijų centras ir VDU Japonistikos klubas “Hashi”. Kovo 12 dieną maloniai kviečiame į japonų ir lietuvių studentų jungtinę konferenciją, kuri vyks VDU Mažojoje salėje (S. Daukanto g. 28, Kaunas).

Konferencijos metu japonų studentai skaitys pranešimus septyniolika temų, vėliau bus suskirstyti į darbo grupes ir kartu su VDU studentais analizuos jiems pateiktus klausimus ar užduotis bei parengs baigiamuosius pristatymus.

Prašome registruotis į konferenciją čia. Išankstinė registracija būtina.

Programos metu studentai gyvens atrinktose šeimose, susipažins su universitetu, o taip pat aplankys istoriškai ir etnografiškai svarbias vietas Kauno mieste, bendraus su “Hashi” klubo nariais. Kovo 13 dieną japonų delegacija dalyvaus pažintinėse edukacinėse ekskursijose Kauno mieste: su ASC ir “Hashi” klubo atstovais aplankys Sugiharos namų muziejų, Pažaislio vienuolyno kompleksą ir Kauno senamiestį (Kauno pilį, Perkūno namus), pakils į Aleksoto apžvalgos aikštelę.

Vizito tikslai – tarptautiškumo skatinimas, kultūrinės įvairovės pažinimas ir globalių socialinių bei kultūrinių problemų analizė, jaunų žmonių įtaka jas sprendžiant.

2014 m. kovo 7 d. VDU pasirašė bendradarbiavimo memorandumą su Bunkyo Gakuin universitetu Japonijoje, buvo aptartos bendrų projektų galimybės. Jau 2014 m. balandžio mėn. studentai Japonijoje pradėjo studijuoti Baltijos šalių regiono kultūrą, rengė pranešimus kultūrinėmis ir socialinėmis temomis, o gruodžio mėn. pabaigoje buvo atrinkta septyniolikos studentų ir šešių dėstytojų delegacija į Lietuvą.

Konferencijos programa:
10:00 Konferencijos pradžia. Sveikinimo žodžiai.
10:15-13:00 Pirma sesija: Bunkyo Gakuin Universiteto studentų pranešimai
13:00-14:00 Pietų pertrauka
14:00-14:30 Tiesioginis vaizdo tiltas su Bunkyo Gakuin Universitetu Japonijoje
14:45-17:00 Antra sesija: Bunkyo Gakuin ir VDU studentų darbas grupėse, pateiktų klausimų ar užduočių analizavimas bei baigiamųjų pristatymų parengimas.

Detalesnė programa (angliškai)