DSC02293Azijos studijų centras kviečia į japoniškos arbatos gėrimo ceremonijos demonstraciją, kuri vyks rugsėjo 2 d. 18:00 val. VDU Teatro salėje, S. Daukanto g. 27. Japonišką arbatos gėrimo ritualą ir jo subtilybes atskleis viešnia iš Japonijos, arbatos ceremonijos meistrė Senjū Tanaka (Senyu Tanaka).

Meistrė priklauso šeimai, kuri dar Meidži laikotarpiu (1868-1912) įsteigė naują arbatos ceremonijos kryptį – Japonijos Didžiąją arbatos ceremonijos draugiją. Šios krypties arbatos ceremonijos mokymas siekia perteikti tradicijas atsižvelgiant į besikeičiančios visuomenės poreikius bei akcentuoja pagarbą kiekvienam arbatos ceremonijos metu naudojamam daiktui ir žmonių bendravimo harmonijai. Meistrė Senjū Tanaka vadovauja pagrindiniam draugijos mokymo centrui, įsikūrusiam Tokijuje, taip pat yra keleto knygų apie arbatos gėrimo ceremoniją autorė.

Renginio Kaune metu meistrė ne tik pademonstruos arbatos gėrimo ceremoniją, bet ir pristatys savo knygą „Japoniška arbatos gėrimo ceremonija pradedantiesiems“ („Hajimete no chadō“), kurios vertimas į lietuvių kalbą pasirodys 2016 m. pavasarį. Šios knygos vertimas į lietuvių kalbą – tai bendras VDU Azijos studijų centro ir Kyumeikan Kendo mokyklos Kaune projektas, finansuojamas Japonijos fondo.

Renginys skirtas visai Kauno visuomenei, įėjimas nemokamas. Plačiau apie meistrę Senjū Tanaka skaitykite čia.