PLU_logo_galutinis.cdrAzijos studijų centras jau ne pirmus metus aktyviai prisideda prie Vytauto Didžiojo universiteto vykdomos programos “Pasaulio lietuvių universitetas“. Vasarą vykdomos “Summer Internship (SIP)” programa yra šios iniciatyvos dalis. Jos dėka studentai iš viso pasaulio atvyksta į VDU ir gauna galimybę atlikti praktiką įvairiose Kauno institucijose bei įstaigose. Šiemet tarp beveik 30 studentų atvyko ir studentas iš Pietų Korėjos Soongsil universiteto (Seulas) Kyungmin Lee, kuriam liepos-rugpjūčio mėnesiais praktikos vieta buvo suteikta Azijos studijų centre.

Praktikantas į Lietuvą atkeliavo iš Olandijos, kur Hagos Taikomųjų Mokslų universitete studijavo pagal mainų programą. Kyungmin pagrindinė studijų kryptis yra anglų kalba ir literatūra, o gretutinė – tarptautinė prekyba. Praktikos užduotis buvo paskirta atsižvelgiant į studento kalbines kompetencijas – Kyungmin svariai prisidėjo prie ASC reprezentacinės medžiagos tobulinimo išversdamas ją iš anglų į korėjiečių kalbą. Studento darbo rezultatai artimiausiu metu bus pateikti ASC “YouTube” kanale.

Po praktikos baigimo ASC, Kyungmin išvyko atgal į Pietų Korėją. Studentui buvo suteiktas praktikos atlikimą liudijantis VDU sertifikatas su įskaitytais kreditais.

Azijos studijų centras mielai priima praktikantus. Dėl praktikos galimybių maloniai prašome kreiptis į ASC vadovą.