LbtYdanc_400x400EFIL/AFS kartu su Japonijos Užsienio reikalų ministerija organizuoja trumpalaikę jaunimo mainų programą MIRAI ir ieško joje norinčių dalyvauti studentų. Atrinkti studentai iš įvairių šalių aplankys Japoniją ir dalyvaus tokiuose užsiėmimuose kaip seminarai, ekskursijos į kompanijas, gyvenimas japonų namuose ir kita. Programa truks nuo šių metų gruodžio 15 iki 22 dienos, visas išlaidas dengia organizatoriai. Japonų kalbos žinios dalyviams nėra būtinos.

Programos dalyvių atranka bus vykdoma keliais etapais. Pirmasis yra koordinuojamas Azijos studijų centro (ASC). Vėliau atranką perims Japonijos ambasada Vilniuje.
ASC kviečia visus politikos mokslų studentus, kurie domisi Japonija, atsiųsti savo motyvacinį laišką su paaiškinimų, kodėl jie nori dalyvauti programoje. Laiškai turi būti siunčiami adresu l.didvalis@pmdf.vdu.lt iki spalio 12 dienos. ASC išrinks vieną studentą ir informuos nugalėtoją iki spalio 19 dienos.

Norintys dalyvauti programoje turi atsiminti, kad:

1) iš dalyvių tikimasi aktyvaus dalyvavimo ir įsitraukimo į visas programos veiklas;
2) programos dienotvarkė yra įtempta, todėl dalyviai neturės galimybės pakeliauti po Japoniją ir aplankyti juos dominančias vietas;
3) organizatoriai prašys dalyvių atsiųsti kelias ataskaitas po programos pabaigos;
4) programos laikas sutampa su VDU egzaminų sesijos laiku, todėl dalyvis turės atskirai suderinti egzaminų laikymo klausimus, jeigu tokie iškils.

Daugiau informacijos apie programą galite rasti nuorodoje pateiktame PDF faile.