rask forumas2015Spalio 23-25 dienomis vyko jau antrasis ir tampantis tradicija Rytų Azijos kultūrų ir kalbų (RASK) forumas. VDU studentai iš visų keturių kursų, kartu su dvišalių mainų studentais iš Kinijos, Japonijos ir P. Korėjos susirinko istorinėje, rudeninės gamtos apsuptoje Česlovo Milošo tėvų gimtinėje, Šetenių kaimelyje.
Forumo veikla buvo organizuota pačių studentų. Renginys prasidėjo dar penktadienio vakare, atvykus visiems dalyviams – laikas buvo skirtas studentų įsikūrimui ir susipažinimui.

Šeštadienį jau nuo ankstyvo ryto studentai aktyviai įsijungė į forumo veiklą: į Č. Milošo muziejų atvyko VDU Azijos studijų centro vadovas dr. Aurelijus Zykas, kuris suteikė puikią progą dalyviams padiskutuoti apie studijų skirtumus Lietuvoje ir Rytų Azijos šalyse. Taip pat paskaitas dėstė visų gerbiamos dėstytojos Kristina Barancovaitė – Skindaravičienė, papasakojusi apie jaunus Japonijos sarariman ir tėvystę, ir Eglė Petrauskaitė, supažindinusi visus su P.Korėjos mitais ir prietarais.
Popietė buvo skirta tarpusavio mokymams – kiekvienos šalies studentai paruošė trumpus mokymus ir žaidimus, nuo kiniškų saldainių darymo iki origami lankstymo ir užduočių su saldžiais prizais. Dieną užbaigė protmūšis mitologijos tema, o vakaro kulminacija tapo žibintų leidimas. Visą savaitgalį forumo dalyviai nuolat bendravo, turėjo nuostabią galimybę susipažinti su mainų ir kitų kursų studentais, atliko įvairias užduotis ir dalijosi gera nuotaika. Renginys buvo ne tik informatyvus, žaismingas, bet ir jaukus bei studentiškas.
Tikimasi, kad kasmet dalyvaujančiųjų skaičius gausės ir kiekvienas turės galimybę savo jaunatviškomis idėjomis prisidėti prie šios naujos tradicijos gyvavimo.