Kiekvienais metais Lietuvos švietimo ir mokslo ministerija siūlo valstybines stipendijas magistro studijoms Lietuvoje. Šiais metais yra skirta net 70 vietų 10 užsienio šalių piliečiams bei lietuvių išeivijos atstovams. Azijos studijų centras ragina visus, galinčius pretenduoti į šią stipendiją, pasinaudoti šia galimybe ir įgyti aukštos kokybės magistro išsilavinimą Vytauto Didžiojo universitete. Paraiškų terminas – 2017 m. gegužės 10 diena.

Viena iš populiariausių programų tarp užsienio studentų yra Rytų Azijos regiono studijų (EARS) programa. Per jos 10 metų istoriją jau buvo ne vienas studentas, atvykęs studijuoti valstybinės stipendijos dėka. EARS yra pirmoji ir vienintelė magistrantūros programa Lietuvoje ir Baltijos šalyse, kurioje studentai gali mokytis apie Rytų Azijos šiuolaikinę politiką ir visuomenę anglų kalba. Programoje didžiausias dėmesys skiriamas šiuolaikinės Rytų Azijos politikos, tarptautinių santykių, ekonomikos procesams, žinoma, neužmirštant religijos, tapatybės, kultūros faktorių. Rytų Azijos kalbų (kinų, japonų, korėjiečių) mokymasis programoje neprivalomas, tačiau studentai turės galimybę pasirinkti šias kalbas iš pasirenkamų dalykų sąrašo. Motyvuoti ir gerai besimokantys studentai bus skatinami bent semestrą praleisti viename iš daugiau nei 30 partnerinių Rytų Azijos universitetų. Tarp jų ir regiono lyderiai, kaip kad Osakos universitetas, Renmin universitetas, Vasedos universitetas, Nacionaliniu Chengchi universitetas, I-Shou universitetas, Pusano nacionalinis universitetas, Kyung Hee universitetas, ir kiti.

Daugiau informacijos apie EARS programa galite sužinoti vdu.lt puslapyje arba parašydami el. laišką programos vadovui dr. Linui Didvaliui – linas.didvalis@vdu.lt