Gegužės 17 d. Vytauto Didžiojo universitete vyko VDU Azijos studijų centro kartu su Koraru Kotsū fondu ir Hirošimos universitetu organizuotas Antrasis japonų kalbos konkursas. Konkursą atidarė Japonijos ambasadorius Lietuvoje J. E. Shiro Yamasaki, Komaru Kotsū fondo direktorius p. Shigehiro Komaru ir Hirošimos universiteto prorektorius prof. Toshiyuki Sato. Konkurso kalbas vertino specialiai šiam konkursui suburta kompetentinga komisija. 

Tądien sveikinome Mildą Magelinskaitę ir Matą Škarnulį, laimėjusius kelionę į Hirošimos universitete rugpjūčio 19 – rugsėjo 3 d. vykusią tarptautinė japonų kalbos ir kultūros mokymo programą. 

Dviejų savaičių trukmės programos metu konkurso laureatai lankė paskaitas, kurių metu įvairūs dėstytojai bei savanoriai dalijosi žiniomis apie įvairius japonu kalbos, istorijos, architektūros ir kultūros aspektus. Programa buvo kupina ne tik teorinių žinių bet ir praktinių užsiėmimų – programos dalyviai lavino savo japonų kalbos gebėjimus dirbdami grupėse, diskutuodami bei pristatydami savo gimtąsias šalis. Programos metu keturios dienos buvo skirtos ekskursijoms, kurių metu programos dalyviai lankėsi Mijadzimos saloje, Tomonouro mieste, Taikos memoriale ir memorialiniame muziejuje, Hirošimos pilyje, Hirošimos meno muziejuje, t.t.

Daugiau apie konkurso laureatų įspūdžius skaitykite čia:

Mato atsiliepimas
Mildos atsiliepimas