Vasario 17-23 dienomis VDU delegacija lankėsi trijose mokslo institucijose Kinijos Respublikoje (Taivane), kur aptarė galimybes kurti bendrą Rytų Azijos regiono jungtinių studijų programą, diskutavo dėl studentų bei dėstytojų mainų, bendradarbiavimo mokslinių tyrimų srityse. Aplankytosios institucijos buvo Nacionalinis politikos mokslų (Chengchi) universitetas (NCCU), Tamkango ir Providence universitetai.

Delegaciją sudarė Prof. Š. Liekis (PMDF dekanas), Z. Baltrėnienė (Tarptautinių ryšių tarnybos direktorė), Doc. A. Budriūnaitė (HMF Filosofijos katedros dėstytoja) ir Dr. A. Zykas (ASC vadovas).

“Pagrindiniai delegacijos tikslai buvo keli. – teigė vienas delegacijos narių, A. Zykas, – Vienas iš jų – galimybės išplėsti studentų ir dėstytojų mainus pasirašant naujas partnerystės sutartis. Šiuo metu VDU turi tik vieną sutartį Taivane – su Providence universitetu, kur jau prasidėjo studentų mainai. Tačiau augant VDU studentų susidomėjimui Kinija ir kinų kalba, o taip pat pradedant vykdyti Rytų Azijos šalių kultūrų ir kalbų bakalaurinę programą, būtina plėsti studentų mainus ir užtikrinti geresnę studijų kokybę VDU, kviečiant dėstytojus iš Taivano. Džiaugiamės, kad mums šis tikslas pavyko. Tiek iš NCCU, tiek iš Tamkango universiteto susilaukėme pasiūlymų pasirašyti šias sutartis, ir tikimės, kad tai įvyks artimiausiu metu.