publecs2 Kasmetinės VDU Rytų Azijos dienos (balandžio 30 d.) kulminacija taps garbingos viešnios iš Tailando Dr.Namtip Aksornkool vieša paskaita. Sukaupusi ilgametės patirties dirbdama UNESCO, UNDP ir kitose tarptautinėse institucijose, Dr. Aksornkool šiuo metu yra nepriklausoma raštingumo, pagrindinio išsilavinimo ir lyčių klausimų vystymosi kontekste nepriklausoma ekspertė.
Savo paskaitoje „Lietuva – Pietryčių Azija: plėtotina partnerystė?“ viešnia apžvelgs pagrindines Lietuvos ir savo gimtojo regiono ryšių kryptis, ypač ekonomikos ir tarpkultūrinio bendradarbiavimo srityse.

Dr. Namtip Aksornkool yra sociolingvistikos mokslų daktarė, bet be savo akademinės patirties ji yra gerai žinoma kaip pasaulinio lygio praktikė – švietimo, lyčių ir plėtros ekspertė. Per 27-erius darbo metus UNESCO būstinėje Paryžiuje ji dirbo su lyčių ir vystymosi klausimais, kur jos specializacija buvo mokyklos nelankančios mergaitės ir moterys, taip pat ir iš etninių mažumų. Dr. Aksornkool sudarė, organizavo ir vedė mokymus įvairiai publikai, įskaitant politikos formuotojus, švietėjus ir žiniasklaidą.
VDU Azijos studijų centras į šią paskaitą maloniai kviečia visus, kas domisi Pietryčių Azija, lyčių studijomis, vystymusi, švietimu ir verslumu. Paskaita vyks 15.15 val. VDU Mažojoje salėje, S.Daukanto g. 28.