Azijos studijų centras kviečia visus besidominčius Kinija į pirmąją šio semestro atvirą paskaitą iš renginių ciklo „Time for Asia“ (liet. „Laikas Azijai“), vyksiančią vasario 25 d. (antradienį) nuo 13:45 VDU pastate V. Putvinskio g. 23, 310 auditorijoje. Pranešimą “Contemporary China – invisible behind the visible” skaitys Dr. Vida Mačikėnaitė, tyrinėjanti šiuolaikinę Kiniją ir dėstanti su tuo susijusius dalykus Japonijos ir Lietuvos universitetuose. Paskaita vyks anglų kalba, yra nemokama ir atvira visiems.

Dr. Vida Mačikėnaitė studijavo Vilniaus, Fudano (Šanchajus, Kinija) ir Kejo (Tokijas, Japonija) universitetuose. Pastarajame įgijo daktaro laipsnį, apgynusi disertaciją apie Kinijos politiką. Šiuo metu Dr. Vida Mačikėnaitė dirba Tarptautiniame Japonijos universitete bei Kauno technologijos universitete.

„Time for Asia“ tai renginių ciklas, koordinuojamas Azijos studijų centro, kurio metu reguliariai pristatomi įdomiausi bei aktualiausi šiuolaikinės Azijos aspektai, daugiausiai dėmesio teikiant politinėms, socialinėms, ekonominėms ir kultūrinėms tematikoms.

Renginio puslapis FB: facebook.com/events/824101841389116/